Азербайджанская кухня
-
- Сообщения: 13748
- Зарегистрирован: 29 янв 2012, 08:12
- Награды: 4
- Откуда: Samsun
- Благодарил (а): 3959 раз
- Поблагодарили: 3368 раз
- Пол:
- Контактная информация:
Азербайджанская кухня
Ждем гутабы с верблюжатенькой 

- Вложения
-
- Азербайджанская кухня - IMG_0227.JPG (246.92 КБ) 2550 просмотров
- Азербайджанская кухня - IMG_0227.JPG (246.92 КБ) 2550 просмотров
Авиаперелеты по Турции http://www.atakum.ru
-
- Сообщения: 36753
- Зарегистрирован: 28 ноя 2011, 17:40
- Награды: 5
- Откуда: Bakı
- Благодарил (а): 3407 раз
- Поблагодарили: 4659 раз
- Пол:
Азербайджанская кухня
Пожалуйста, вот:
[bbvideo=560,315]https://www.youtube.com/watch?v=b9Zdz6Vl29Q[/bbvideo]
Вечером перевод напишу.
Мы раздавим каждого, кто выступает против тюрков и тюркизма!
Ататюрк.
www.youtube.com/watch?v=N4C-N2AliX4
Ататюрк.
www.youtube.com/watch?v=N4C-N2AliX4
-
- Сообщения: 36753
- Зарегистрирован: 28 ноя 2011, 17:40
- Награды: 5
- Откуда: Bakı
- Благодарил (а): 3407 раз
- Поблагодарили: 4659 раз
- Пол:
Азербайджанская кухня
Dolma making and sharing tradition, a marker of cultural identity
Azerbaijan
Inscribed in 2017 (12.COM) on the Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity
© Ministry of Culture and Tourism of Azerbaijan, 2016
Dolma tradition is a set of knowledge and skills relating to the preparation of the traditional meal ‘dolma’, which takes the form of small fillings (containing meat, onion, rice, peas and spices) wrapped in fresh or pre-cooked leaves or stuffed in fruits and vegetables. The name of the tradition originates from the shortened Turkic word ‘doldurma’, meaning ‘stuffed’. The meal is shared within families or local communities, with different methods, techniques and ingredients used to prepare the traditional meal by different communities. The tradition is present throughout the Republic of Azerbaijan, and is perceived as a central culinary practice in all regions. It is enjoyed on special occasions and gatherings and expresses solidarity, respect and hospitality. It is transmitted from generation to generation and transcends ethnic and religious boundaries within the country. Bearers consist of traditional cooking practitioners, mostly women, and the wider community of people that use dolma for various cultural and social purposes. The tradition is transmitted through parent-child relationships, while formal transmission mainly occurs in vocational and apprenticeship schools. The element enjoys great visibility within Azerbaijani society, and its viability is ensured by the communities through numerous awareness-raising activities and events such as festivals, vocational schools that teach the tradition and the preparation of publications on the subject.
https://ich.unesco.org/en/RL/dolma-maki ... tity-01188
Azerbaijan
Inscribed in 2017 (12.COM) on the Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity
© Ministry of Culture and Tourism of Azerbaijan, 2016
Dolma tradition is a set of knowledge and skills relating to the preparation of the traditional meal ‘dolma’, which takes the form of small fillings (containing meat, onion, rice, peas and spices) wrapped in fresh or pre-cooked leaves or stuffed in fruits and vegetables. The name of the tradition originates from the shortened Turkic word ‘doldurma’, meaning ‘stuffed’. The meal is shared within families or local communities, with different methods, techniques and ingredients used to prepare the traditional meal by different communities. The tradition is present throughout the Republic of Azerbaijan, and is perceived as a central culinary practice in all regions. It is enjoyed on special occasions and gatherings and expresses solidarity, respect and hospitality. It is transmitted from generation to generation and transcends ethnic and religious boundaries within the country. Bearers consist of traditional cooking practitioners, mostly women, and the wider community of people that use dolma for various cultural and social purposes. The tradition is transmitted through parent-child relationships, while formal transmission mainly occurs in vocational and apprenticeship schools. The element enjoys great visibility within Azerbaijani society, and its viability is ensured by the communities through numerous awareness-raising activities and events such as festivals, vocational schools that teach the tradition and the preparation of publications on the subject.
https://ich.unesco.org/en/RL/dolma-maki ... tity-01188
Мы раздавим каждого, кто выступает против тюрков и тюркизма!
Ататюрк.
www.youtube.com/watch?v=N4C-N2AliX4
Ататюрк.
www.youtube.com/watch?v=N4C-N2AliX4
-
- Сообщения: 36753
- Зарегистрирован: 28 ноя 2011, 17:40
- Награды: 5
- Откуда: Bakı
- Благодарил (а): 3407 раз
- Поблагодарили: 4659 раз
- Пол:
Азербайджанская кухня
Мы раздавим каждого, кто выступает против тюрков и тюркизма!
Ататюрк.
www.youtube.com/watch?v=N4C-N2AliX4
Ататюрк.
www.youtube.com/watch?v=N4C-N2AliX4
-
- Сообщения: 36753
- Зарегистрирован: 28 ноя 2011, 17:40
- Награды: 5
- Откуда: Bakı
- Благодарил (а): 3407 раз
- Поблагодарили: 4659 раз
- Пол:
Азербайджанская кухня
Мы раздавим каждого, кто выступает против тюрков и тюркизма!
Ататюрк.
www.youtube.com/watch?v=N4C-N2AliX4
Ататюрк.
www.youtube.com/watch?v=N4C-N2AliX4
-
- Сообщения: 36753
- Зарегистрирован: 28 ноя 2011, 17:40
- Награды: 5
- Откуда: Bakı
- Благодарил (а): 3407 раз
- Поблагодарили: 4659 раз
- Пол:
Азербайджанская кухня
Мы раздавим каждого, кто выступает против тюрков и тюркизма!
Ататюрк.
www.youtube.com/watch?v=N4C-N2AliX4
Ататюрк.
www.youtube.com/watch?v=N4C-N2AliX4
-
- Сообщения: 36753
- Зарегистрирован: 28 ноя 2011, 17:40
- Награды: 5
- Откуда: Bakı
- Благодарил (а): 3407 раз
- Поблагодарили: 4659 раз
- Пол:
Азербайджанская кухня
Мы раздавим каждого, кто выступает против тюрков и тюркизма!
Ататюрк.
www.youtube.com/watch?v=N4C-N2AliX4
Ататюрк.
www.youtube.com/watch?v=N4C-N2AliX4
-
- Сообщения: 29349
- Зарегистрирован: 23 апр 2012, 20:08
- Награды: 5
- Благодарил (а): 2627 раз
- Поблагодарили: 2711 раз
- Пол:
Азербайджанская кухня
Посмотрел эти замечательные фотографии и задался вопросом: а как бы выглядела национальная кухня любой из пост-советских стран без картошки? Ведь её завезли в наш регион относительно недавно...
Если что-то должно быть сделано - оно будет сделано любой ценой. Если что-то может быть не сделано - оно не будет сделано ни при каких обстоятельствах. (русская национальная идея)
-
- Сообщения: 11722
- Зарегистрирован: 21 сен 2009, 15:58
- Награды: 3
- Откуда: Москва, Преображенка
- Благодарил (а): 1394 раза
- Поблагодарили: 534 раза
- Пол:
Азербайджанская кухня
Репа была-бы. Я пробовал, вкусно..
1. Если я не даю ссылки - значит это мое личное мнение, может даже и не подкрепленное доказательствами...
2. Если кому-то не нравится жизнь в РФ, ее народ, правительство и т.д. - есть много других стран, как говорится - "скатерьтью дорога"...
2. Если кому-то не нравится жизнь в РФ, ее народ, правительство и т.д. - есть много других стран, как говорится - "скатерьтью дорога"...
-
- Сообщения: 6213
- Зарегистрирован: 01 сен 2010, 23:55
- Награды: 1
- Откуда: Одесса
- Благодарил (а): 470 раз
- Поблагодарили: 751 раз
- Пол:
Азербайджанская кухня
В Грузии картошка в кухне мало употребима. А так раньше и лобио не было и кукурузы. Ели просо (гоми нынешнее) и бобы. В употреблении больше зерновых культур было.
"Никогда не воюйте с Грузией, ибо у нас будет бой с Божьей Матерью... это погубит Россию"
Серафим Саровский
Скорбим о жертвах фашистско-российских изуверов в Одессе и на Востоке Украины!
Серафим Саровский
Скорбим о жертвах фашистско-российских изуверов в Одессе и на Востоке Украины!